Friday, 21 October 2011

PD WATER FRONT TARIKAN TERBARU DI PORT DICKSONPORT DICKSON BAKAL MUNCUL DENGAN PRODUK PELANCONGAN BARU MELALUI PEMBANGUNAN PROJEK MEGA PD WATER FRONT DI KAWASAN SELUAS 50 EKAR YANG DIBANGUNKAN SYARIKAT TSR CORPORATION DENGAN KOS 1.8 BILLION SEBAGAI PEMBANGUNAN YANG MENEPATI IMEJ KAWASAN PANTAI PERANGINAN NEGARA TERSEBUT .

PROJEK TERSEBUT MERUPAKAN LANJUTAN DARIPADA PROJEK TAMBAKAN LAUT YANG LAMA TERBENGKALAI SETERUSNYA DIJADIKAN PROJEK INISIATIF MILIK PENUH SEBUAH SYARIKAT SWASTA TSR CORPORATION DENGAN KOS KESELURUHAN 1.8 BILION DAN PEMBANGUNAN INI TERMASUK DALAM PERANCANGAN KERAJAAN NEGERI UNTUK MENJADIKAN KAWASAN TERSEBUT SEBAGAI KAWASAN BEBAS CUKAI.

PELBAGAI KOMPONEN MENARIK MERANGKUMI KEMUDAHAN RUANG KOMERSIL SEPERTI LOT KEDAI, PASARAYA BESAR YANG TELAH MULA BEROPERASI SERTA RESTORAN YANG MAMPU  MENAMPUNG KAPASITI SEHINGGA 2000 ORANG DALAM SATU MASA KINI HAMPIR SIAP DIBINA MERANGKUMI FASA PERTAMA DAN KEUNIKAN PALING MENARIK IALAH DENGAN ADANYA LALUAN PEJALAN KAKI SEJAUH DUA KILOMETER DI SEPANJANG PANTAI.

MENTERI BESAR DATO SERI UTAMA HJ MOHAMAD HJ HASAN TURUT MEJELASKANKAN FASA KEDUA NANTI AKAN DILENGKAPI DENGAN PRASARANA PEMBANGUNAN KOLEJ,  JETI SERTA KERETA KABEL YANG MENGHUBUNGKAN TARIKAN TERBARU BERKENAAN DENGAN PULAU ARANG SELAIN ZON BEBAS CUKAI YANG DIJANGKA MENJADI TARIKAN HEBAT SERTA DAYA TARIKAN SEGAR BUAT PELANCONG DARI DALAM DAN LUAR NEGARA.

MANAKALA FASA KETIGA PULA MERANGKUMI PEMBINAAN HOTEL-HOTEL DAN DEWAN PERSIDANGAN YANG BOLEH MEMUATKAN 3000 ORANG DALAM SATU MASA PASTINYA AKAN MENJADIKAN PORT DICKSON DESTINASI RIADAH SERTA PELANCONGAN UTAMA TIDAK LAMA LAGI.
MENTERI BESAR BERKATA “KERAJAAN NEGERI AKAN BERTINDAK SEBAGAI PEMANTAU SERTA MEMBERI NASIHAT DEMI KEBAIKAN BERSAMA DAN JUGA MEMASTIKAN PROJEK YANG DIJALANKAN MESTILAH MENGIKUT SYARAT-SYARAT YANG DITETAPKAN.’

No comments:

Post a Comment